Elk kind heeft het recht om te spelen

Hoe werkt het?

 

Een van de belangrijkste voorwaarden voor het ontvangen en weggeven van het speelgoed is dat het nog goed bruikbaar speelgoed is. Wij willen de kinderen die met hun ouder(s), verzorger(s) of opa/oma bij ons komen echt blij maken met het speelgoed.

 

De Speelgoedbank is bedoeld voor gezinnen die onder de armoedegrens leven. Ouders of verzorgers kunnen gedurende onze openingstijden speelgoed komen halen voor de kinderen van 0 tot 12 jaar.

 

Een gezin mag 1 keer per kwartaal komen. Kwartalen zijn: januari-maart; april-juni; juli-september; oktober-december. Bij ieder bezoek mag voor elk kind twee stuks speelgoed + 1 spel of 1 puzzel meegenomen worden. Het gekozen speelgoed dient passend te zijn voor de leeftijd van het kind; dit is ter beoordeling van de vrijwilligers van de Speelgoedbank. Om speelgoed op te kunnen halen heeft men een verwijsbrief nodig. De verwijzing kan gedaan worden door de voedsel- of kledingbank maar ook door een leerkracht of een hulpverlener, zoals een arts, verpleegkundige, geestelijk verzorger, sociale dienst of schuldsanering. Zij schrijven op hun eigen briefpapier een doorverwijzing naar de Speelgoedbank met uw identiteitsnummer daarop. Doorverwijzers vinden nadere informatie op de pagina "Hulp". Wij zijn niet regio gebonden, dus komt u uit de omgeving van Amersfoort en heeft u de juiste verwijzing dan bent u van harte welkom.  

 

U neemt onder eigen verantwoording het speelgoed dat u heeft uitgezocht mee. Dit betekent ook dat het uw eigen verantwoording is dat uw kinderen ermee spelen en dat de Speelgoedbank op geen enkele wijze aansprakelijk is voor schade of letsel ontstaan door het spelen met speelgoed verkregen via de Speelgoedbank. Wanneer u het speelgoed meeneemt moet u hier ook voor tekenen. Speelgoed verkregen via de Speelgoedbank valt onder geen enkele garantie.